Over Zorgreizen

Naast hun liefde voor elkaar, delen Tjerk en Tineke Greidanus uit Berltsum hun werk. Bezigheden die je met een gerust hart omschrijft als hun passie: liefdevolle aandacht voor de medemens die door een handicap, ouderdomsgebreken of ziekte niet meer zo mobiel is en daardoor aan huis gekluisterd. Die aandacht vertalen ze in een- of meerdaagse tochten in rolstoelvriendelijke, comfortabele bussen.

Zorgreizen op maat


De taakverdeling is even eenvoudig als doeltreffend. Tjerk is de buschauffeur, Tineke de reisleidster en beide vervullen ze met plezier de rol van gastheer en –vrouw. En zoals het een goede gastheer of –vrouw betaamt, leggen zij de reizigers in de watten. Met Tjerk aan het stuur bent u in veilige handen. Hij bouwt op een lange staat van dienst in de vervoerswereld.

Als familie
“Je moet je voorstellen”, vertelt Tineke en ze doelt daarbij op de meerdaagse groepsreizen, “voor veel van onze gasten zijn onze reizen een welkome onderbreking van de dagelijkse sleur. Wij zijn met elkaar een groep, we eten aan dezelfde tafel, we zijn altijd in de buurt voor een praatje en praktische ondersteuning. We omarmen als het ware onze gasten. De sfeer is ongedwongen en niks moet. Aan het eind van de reis spreken onze gasten vaak van een familiegevoel en vloeien er tranen. Dankbare tranen van blijdschap.”

Programma
Bij de meerdaagse reizen, waar die ook worden doorgebracht, bij Zorgreizen op Maat is tijd voor elkaar heilig. Dat begint al bij het ontbijt, daarna de koffie en vervolgens de lunch. Voor de middag staat er een uitje op het programma, steevast afgesloten een goed diner. Het avondprogramma is divers. Zo zijn er onderhoudende zang-, muziek, bingo of filmavonden; staan er lezingen op het programma, bingo, gezelschapsspellen of brengen bijvoorbeeld oudhollandse spelen verstrooiing.

In de bus
In de bus staan zorg en gezelligheid voorop. Voor hij plaats neemt achter het stuur neemt Tjerk de tijd de reizigers te vertellen wat de dag in petto heeft. “In het gangpad, lekker dicht bij de mensen.” Onderweg verhaalt hij over de bijzonderheden die ze op hun pad tegenkomen. Op de terugweg neemt Tineke de leiding. Ze put uit een dikke map met verhalen, liederen en gedichten. Vaak neemt ze daarin haar gasten mee terug naar vroeger. En evenals de tijd vliegt de reis om.

Christelijk
Een deel van de meerdaagse vakanties van Zorgreizen op Maat is christelijk getint. Voor Tjerk en Tineke is dit vanzelfsprekend. Zij zijn beide gelovig. Voelt u zich niet thuis in deze cultuur, dan kiest u voor een reis met een neutraal karakter. Net even anders, maar even waardevol.

Mobiliteit
De reizen van Zorgreizen op Maat zijn geschikt voor senioren, juist wanneer u minder mobiel bent. Hebt u speciale voorzieningen nodig, geef dat dan tijdig door. Tjerk en Tineke denken in mogelijkheden. Zij bezorgen u graag een onvergetelijke dagtocht of vakantie.

Zorgreizen op maat

Zorgreizen op maat

Ons bedrijf verzorgt prachtige reizen op maat voor mensen die minder goed te been zijn of moeite hebben om te reizen.

Lees meer

Afspraak maken?

Onze mensen zijn telefonisch en via de contactpagina bereikbaar om vragen te beantwoorden of een afspraak te maken.

Neem gerust contact op.

Referenties

"We hebben zo genoten van onze reis we nu alweer kriebels hebben om te reizen!"
Mevr. de Boer - Witmarsum

Bekijk alle referenties.

Adresgegevens

Zorgreizen op maat
Ds. van Eyck van Heslingastraat 26
9041 EH Berltsum / Berlikum
Tel: 0518 - 46 11 60
Mob: 06 - 23 10 9690
info@zorgreizenopmaat.nl
Zorgreizenopmaat.nl is een dienst van Greidanus Transport en Logistiekdiensten.